Basis training Verbindende Communicatie

Je kinderen doen iets anders dan je van ze vraagt. Je collega loopt de kantjes eraf of werkt de boel tegen. Je partner lijkt je niet te begrijpen. Een boodschap komt volledig anders over dan je had bedoeld. Kortom: gedoe! Zomaar een paar voorbeelden van frustraties en ergernissen bij mensen met wie je eigenlijk graag wil samenwerken, afstemmen en verbinden. 

 

Herkenbaar? Wat is hier gaande? Het maakt je misschien radeloos, moe, boos, verdrietig?! Als je wil begrijpen hoe dat komt en wat je er aan zou kunnen doen om de situatie te verbeteren, dan is deze training iets voor jou! 

 

Tijdens deze training werken we met het model van Verbindende Communicatie. Je krijgt uitleg over de elementen en processen ervan en we gaan er actief mee aan de slag. Je oefent met (empathisch) luisteren, je leert hoe je jezelf eerlijk kunt uiten op een manier waarbij je verbinding houdt met jezelf en de ander.

Je krijgt inzicht in jouw rol en verantwoordelijkheid in communicatie. Je leert hoe te handelen in voor jou uitdagende situaties vanuit (zelf)verbinding. De training levert minder stress meer begrip en meer flow in communicatie op!

 

De training bestaat uit een prettige afwisseling tussen theorie en praktijk en kan zowel in online of offline vorm worden aangeboden. Bij de online training ontvang je als deelnemer een "thuispakket" met ondersteunende oefenmaterialen. Hier werken we mee tijdens de trainingen. De online training wordt doorgaans gegeven door twee trainers: Martijn en Marieke. De offline training wordt gegeven op de locatie van Marieke Ont-moet in Weert, door Marieke.

De basistraining bestaat uit 12 uren training die doorgaans in 6 delen wordt gepland. Soms wordt gekozen voor een 2daagse training. Dit zie je terug in de geplande data in de agenda.

 

Thema's in de basistraining:

Introductie: het model, giraffen en jakhalzen.

Elementen: waarnemen, gevoel, behoeften en verzoek.

Processen: empathisch luisteren, zelfexpressie.

Integreren: oefenen met het model en de processen zodat je er meteen gebruik van kunt maken in de praktijk.

 

Wanneer: 

De geplande basistrainingen staan in de agenda. 

 

Kosten:

  • Training op locatie in Weert, verdeeld over 6 delen: 479 euro

(inclusief materialen, koffie/thee en versnaperingen, exclusief 21% BTW)

  • Online training, verdeeld over 6 delen: 479 euro

(inclusief thuispakket met materialen, exclusief 21% BTW)

 

Klinkt dit als iets voor jou? 

 

Een deelnemer vertelt:

"Ik heb de training verbindende communicatie van Marieke en Martijn gevolgd en wat ben ik er blij mee!

Het zijn 2 super enthousiaste mensen die je leren hoe je communicatie kunt gebruiken om echt te verbinden. De verbinding naar jezelf toe, maar ook naar een ander. 

Mijn grootste inzichten die ik heb mogen krijgen zijn:

  • Dat je onbewust best streng en/of negatief naar jezelf toe spreekt (je innerlijke stem) en dat dat helemaal niet hoeft. Het is zelfs veel fijner als je dat niet doet. 
  • Dat je je ook kunt verplaatsen in de reactie van een ander en dan pas hoeft te reageren. Je krijgt dan hele andere (en fijnere) gesprekken. En die gesprekken zijn waardevol.

Ik ben deze inzichten met plezier toe gaan passen en ik ben mijn giraffe gaan omhelzen. Ben je nieuwsgierig wat ik hiermee bedoel? Ga dan zeker deze training volgen."

~ Irene Bors ~