Weerbaarheid & Agressie (DDG)

DDG staat voor: preventie van en omgaan met dreigend en destructief gedrag. Kort samengevat: agressie. Toch komt hier veel meer bij kijken dan enkel agressie. Gedrag heeft altijd een reden. Spanning loopt niet zonder reden op. Er zijn meerdere vormen van agressie, die vragen om een verschillende benadering. Iemand begrenzen is niet altijd de meest passende manier om de rust te doen terugkeren. Oplopende spanning kent fases, met een passende manier om iets te bieden aan degene die spanning ervaart. Met wat je uitstraalt en hoe je handelt kun je zorgen voor veiligheid of voor onveiligheid. Wat voor de één een welkome ondersteuning is, maakt dat een ander zich in het nauw gedreven voelt, ten tijde van hevige onrust. Deze thema's en meer, komen aan bod in trainingen en workshops DDG.

 

Opzet: 

Er worden verschillende trainingen en thema workshops DDG gepland. Sommige zullen online worden aangeboden, de meeste op locatie bij Marieke Ont-Moet in Weert. Ook In-company workshops of trainingen zijn op aanvraag mogelijk op locatie naar keuze.

Sommige trainingen of thema workshops zijn specifiek bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de zorg waarbij ze cliënten begeleiden die DDG vertonen. Zoals de fysieke technieken workshop DDG. Deze wordt apart aangeboden en is terug te vinden in de agenda of op verzoek te plannen. Andere trainingen en thema workshops zijn geschikt voor iedereen die meer over dit thema wil weten en eigen vaardigheden en weerbaarheid wil vergroten.

Op de afzonderlijke pagina's tussen het aanbod vind je informatie over het specifieke thema, kosten en locatie. De geplande data vind je terug in de agenda.

 

Kom een training of workshop bijwonen en voorzie jezelf daarmee in meer kennis over weerbaarheid en agressie, in handvaten om ermee om te gaan en mogelijk ook in meer begrip hiervoor in je (werk)omgeving.