Ik vertrek!

Gepubliceerd op 17 november 2022 om 21:26

Je vertrekt? 

Ja! Ik vertrek! 

Waarheen? 

Naar de andere kant van mijn comfortzone!

 

Ik heb er een betekenis aan gegeven, voor mezelf. Mijn comfortzone is mijn "bubbel" waarin ik herkenning en gemak ervaar, ontspanning en ook wel routine. Ik weet wat er allemaal bij hoort, hoe en waarom het werkt en wat er allemaal mogelijk is. Het past me en het is goed!

Eens in de zoveel tijd, is het eventjes net als een allergie. De randen van mijn comfortzone beginnen te irriteren, alsof ze niet meer van mij zijn en ik ze af wil schudden. En dat is ook zo! Het is niet nieuw, om dat te ervaren.

En ik merk, het is zover, het is tijd om wat te veranderen, Tijd voor actie. 

Betekent dit dan dat alles wat me bezighield me niet meer past? Of alles gaat veranderen vanaf nu?

Absoluut niet!

Wat er dan wel verandert? Er komt vernieuwing. En dat is best een grote!

Vanuit Marieke Ont-Moet werk ik aan een nieuw product, een nieuw aanbod. Het is veel werk, héél leuk en ook met momenten best heel moeilijk. Het voelt groots, spannend en soms een beetje akelig. Als groeipijn in je botten, terwijl je lijf groeit. Al is het niet mijn 1.60m "grote" lijf dat groeit, maar mijn werkzaamheden. Best een heel proces! Ik krijg er met momenten de zenuwen van, om vervolgens uit elkaar te knallen van de heerlijke energie en trots, omdat ik enorme stappen aan het zetten ben. En daar hou ik dan weer heel erg van, daar ga ik goed op.

Ik doe dat niet in m'n uppie. Ik werk met een business coach die mij hier heel passend bij helpt en waar ik heel blij mee ben. In alle eerlijkheid was dat mijn eerste stap buiten mijn huidige comfortzone, om iemand in te schakelen om me te helpen. Ik kan niet alles alleen, ik hoef niet alles alleen en ik wil niet meer alles alleen (maar best nog wel veel).

Bizar vernieuwend, voor deze eigenwijzerd! 

Na deze eerste stap op de rand van comfort naar groei, merkte ik iets bevrijdends, alsof ik los raak van oude overtuigingen, oude eigenwijsheid (geloof me, daar is nog voldoende van) en oude patronen. Ik maak ruimte voor royale persoonlijke én professionele groei. En ... ik begin ervan te houden, van deze beweging nu!

Dus, ik vertrek en ik neem mee: de weerbaarheidstrainer die ik ben, de Verbindende Communicatie trainer die ik ben, de ruim 25 jaar ervaring als zorgprofessional die ik op de teller heb staan. Communicatie, gedrag en wat er in ons leeft, blijven mijn grootste passies, die ik ga verweven in het nieuwe aanbod. En in mijn reis naar de magie die buiten de comfortzone beloofd werd, merk ik, scherper dan ooit, dat die echt bestaat. Ik maak een radicale keuze voor een aanbod dat bestaat uit rauwe echtheid, pure openheid, ongefilterd uiten, onverschrokken, gelijkwaardig en wederkerig. En dat gaat niet voor iedereen zijn (en dat hoort ook zo).

Het benoemen ervan, met de woorden die ik net koos, brengt me alweer stevig buiten mijn bekende comfort. En dat spanningsveld, laat mijn innerlijke batterij opladen op topsnelheid. 

Gek eigenlijk, hoe iets heel spannends, toch heerlijk kan voelen. 

Hoe een grote verandering, heel passend kan worden. 

Hoe vernieuwing, vertrouwd kan raken. 

 

Oh! Dat nieuwe aanbod ... dat komt eraan. Het is nog onaf. En daarom is het nog net te vroeg om er al veel over vrij te geven. Wat ik wel kan zeggen is dat het een 1 op 1 traject gaat zijn waar al mijn passies in samenkomen en dat ik er enorm naar uitkijk, ermee aan de slag te gaan. Er volgt snel meer.

Nu al nieuwsgierig? Vraag er dan gerust naar. 

 

Waarom binnen 

je comfortzone

blijven

als daarbuiten

veel meer

te beleven valt

~ Loesje ~ 

 

Waar ik nu nieuwsgierig naar ben...

Hoe ervaar jij jouw eigen comfortzone?

Is het er helemaal ok of willen er stappen gezet worden? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.